Blog

Contratimp

 

Mulţi cred că ziua mea are 30 de ore şi nu 24 deoarece lucrez câte zece ore pe zi, de două ori pe săptămână merg la cursul de germană şi înot, dorm minim opt ore şi mă mai văd şi cu mama şi prietenele din facultate de două ori pe săptămână la teatru sau film.

Am posibilitatea de a face ce-mi place pentru că nu mai pierd timpul stând la cozi în magazine. Cu ajutorul internetului îmi plătesc facturile, îmi cumpăr haine, cărţi şi electrocasnice iar mai nou îmi cumpăr chiar şi vinul. Acest lucru este posibil fiindcă cei de la Jidvei îţi oferă posibilitatea de a cumpăra vinul preferat doar accesând acest link. Partea cea mai mişto este că ai şi de unde alege întrucât cele două colecţii exclusiviste Mysterium și Owner’s Choice, au un total de opt vinuri.

Alegerea mea atunci când urmăresc ultimul episod din „Suits” este de fiecare dată  Mysterium CS+ SY + PN. Îmi place căci este uşor picant dar cu aromă subtilă de căpşuni şi cireşe, merge de minune cu bruschetele cu brânză de capră şi îmi aduce aminte de dimineţile de vară petrecute la bunici.

Însă, când citesc ultima carte scrisă de către Sebastian Faulks, aleg un vin mai matur precum Maria Fetească Albă.  Acest vin este mai armonios iar aroma perelor combinată cu cea a merelor şi a coji de grapefruit se potriveşte de minune cu vita în sos de ceapă şi sparanghel dar şi pentru că este mult mai potrivit în nopţile reci de toamnă.

Acum că ai aflat secretul meu, vei avea timp şi tu să faci ce-ţi place?

Reclame

Prima vizită

30 de minute.

Atât am avut la dispoziţie pentru a pregăti ceva gustos şi rapid.

Pentru cine?

Pentru mama. Femeia care este fix ca apa minerală Borsec. Efervescentă când vrea să mă înveţe ceva, tămăduitoare atunci când viaţa îmi mai pune câte o piedică.

Ştiu că puteam rezolva rapid situaţia cumpărând o prăjitură delicioasă, dar pentru a mulţumi o regină, ai nevoie de o altă regină. Aşa că am ales să pregătesc ceva simplu dar cu un conţinut mare de dragoste: clătite cu dulceaţă de prune şi nucă.

Bineînţeles că reţeta conţinea şi apa preferată a mamei. Tot despre apa Borsec vreau să menţionez că în 2017, conform clasamentului realizat anual de Revista Biz, a fost aleasă pentru încă o dată cel mai puternic brand românesc. Deci în afară de noi mai are o mulţime de fani care o folosesc zi de zi şi sunt încântaţi.

Iar în cazul în care până acum nu ai băut vreodată apă Borsec şi înainte să o încerci vrei să afli mai multe informaţii despre ea, poţi accesa acest link.

Despre clătite pot spune am primit multe laude însă trebuie să recunosc că doar cu ajutorul apei minerale Borsec am reuşit să transform vizita surpriză într-o amintire frumoasă.

Sfârşit de septembrie dulce

În ultimul weekend din septembrie, ai mei merg să culeagă roadele viei la care au trudit peste an. Au chiar un fel de tradiţie şi culeg via abia după ce au cules porumbul (poate pentru că mai întâi vor să se aprovizioneze cu hrană pentru animale şi abia apoi cu hrană pentru ei).

IMAG1661[1].jpg

Deşi părea mai degrabă o pedeapsă şi aveam grijă să-mi arăt indignarea, mă luau an de an cu ei, chit ca vroiam sau nu. Apreciez totuşi că încercau să o dreagă cu celebra replică „ e bine să ştii să faci de toate pentru că nu ştii ce planuri are viaţa pentru tine„.

IMAG1608[1].jpg

Acum două zile toţi au rămas suprinşi când am participat de bună voie şi nesilită de nimeni la această tradiţie. Culmea este că de data asta mi-a şi plăcut. Mi-a plăcut pentru că  am reuşit să fim la un loc cu toţii, fără să fie vorba despre o nuntă sau o înmormântare. Mi-a plăcut pentru că deşi am început în zorii zilei şi am terminat puţin după ora 20, am glumit şi râs mult de parcă nu ne aflam pe un câmp în bătaia soarelui puternic. Mi-a plăcut pentru că deşi aveam sarcini diferite, unul culegea, altul căra găleţile la sac, am fost o echipă şi chiar dacă mai „greşeam” remediam problema fără reproşuri sau certuri.

 Au trecut zece ani de când am cules primii struguri însă abia acum am înţeles care este lecţia pe care părinţii mei vroiau să o învăţ. Viaţa perfectă este doar o iluzie şi toate lucrurile mărunte precum privitul răsăritului în drum spre vie sau mâinile lipicioase ca şi cum ai fi făcut must în ele reprezintă de fapt fericirea la care tânjim cu toţii.

IMAG1691[1].jpg