Sfârşit de septembrie dulce

În ultimul weekend din septembrie, ai mei merg să culeagă roadele viei la care au trudit peste an. Au chiar un fel de tradiţie şi culeg via abia după ce au cules porumbul (poate pentru că mai întâi vor să se aprovizioneze cu hrană pentru animale şi abia apoi cu hrană pentru ei).

IMAG1661[1].jpg

Deşi părea mai degrabă o pedeapsă şi aveam grijă să-mi arăt indignarea, mă luau an de an cu ei, chit ca vroiam sau nu. Apreciez totuşi că încercau să o dreagă cu celebra replică „ e bine să ştii să faci de toate pentru că nu ştii ce planuri are viaţa pentru tine„.

IMAG1608[1].jpg

Acum două zile toţi au rămas suprinşi când am participat de bună voie şi nesilită de nimeni la această tradiţie. Culmea este că de data asta mi-a şi plăcut. Mi-a plăcut pentru că  am reuşit să fim la un loc cu toţii, fără să fie vorba despre o nuntă sau o înmormântare. Mi-a plăcut pentru că deşi am început în zorii zilei şi am terminat puţin după ora 20, am glumit şi râs mult de parcă nu ne aflam pe un câmp în bătaia soarelui puternic. Mi-a plăcut pentru că deşi aveam sarcini diferite, unul culegea, altul căra găleţile la sac, am fost o echipă şi chiar dacă mai „greşeam” remediam problema fără reproşuri sau certuri.

 Au trecut zece ani de când am cules primii struguri însă abia acum am înţeles care este lecţia pe care părinţii mei vroiau să o învăţ. Viaţa perfectă este doar o iluzie şi toate lucrurile mărunte precum privitul răsăritului în drum spre vie sau mâinile lipicioase ca şi cum ai fi făcut must în ele reprezintă de fapt fericirea la care tânjim cu toţii.

IMAG1691[1].jpg

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s